Φαίη Ρέμπελου

Η Φαίη Ρέμπελου γεννήθηκε το 1973 και έζησε ως τα 18 της χρόνια στην Χαλκίδα Ευβοίας. Το 1997 αποφοίτησε από το τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγραφε από μικρή ανέκδοτα ποιήματα, ιστορίες και παραμύθια, αλλά η κύρια κλίση της ήταν πάντοτε στην ποίηση και την πεζογραφία.

Το 2014 κυκλοφόρησε την πρώτη της ποιητική συλλογή "Σχέδιο Απόδρασης" από τις εκδόσεις Διάνυσμα, και το 2016 τη συλλογή αλληγορικών διηγημάτων "Όλα είναι κύκλος από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές".

Έχει επίσης συμμετάσχει στις ανθολογίες

"Ραγισμένος χρόνος: Μύθοι εναλλακτικής ιστορίας" από τις ίδιες εκδόσεις, "Γεια, σ' αγαπώ αντίο-ανθολογία ερωτικής ποίησης με τν ποιητική ομάδα "Ο κύκλος των " και "Με το Πι της Ποίησης, δεκατρείς λογοτέχνες για την τρίτη ηλικία", από τις εκδόσεις ΑΩ.


Επίσης, ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά και διάφορα blogs, όπως της ομάδας "Ποίηση στην εποχή της Εκποίησης ", To Koskino, Ποιητικό σταυροδρόμι κ.α., έχει παρουσιάσει τα έργα συναδέλφων της ποιητών και έχει συμμετάσχει σε πολλές ποιητικές performances, σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους


Οι Τοξικές Διακρίσεις είναι η τρίτη προσωπική της έκδοση, ένα πρωτότυπο έργο ποίησης, ή ποιητικών στοχασμών ή...αν θέλετε, αντι-ποίησης, αφού επιχειρεί ένα οδοιπορικό σε όλους τους νοητούς "φράχτες" και "τοίχους" που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε διαφορετικές και ξένες ή αντίπαλες κατηγορίες, και αποσκοπεί στην εξάλειψη αυτού του είδους της τοξικότητας και κοινωνικής-ανθρώπινης αλλοτρίωσης.


Επίσης, πολλά βιντεοποιήματά της, μπορείτε να βρείτε στο you tube, με την παραγωγή της δημιουργικής ομάδας APPREGIOSMP, με την απαγγελία του δημιουργού Chris Fotopoulos και της ηθοποιού Μαριάνθης Κυρίου.