Εύα Πετροπούλου- Λιανού

Η Εύα Πετροπούλου- Λιανού, γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, στην Ελλάδα. Αρχικά αγάπησε την Δημοσιογραφία και το 1994 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Γαλλική εφημερίδα «Le Libre Journal» αλλά η αγάπη της για την Ελλάδα την κέρδισε και επέστρεψε το 2002. Έχει εκδώσει βιβλία και eBooks : «Εγώ και ο άλλος μου εαυτός, η σκιά μου» εκδόσεις Σαίτα, «Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της Λίμνης» σε Γαλλικά, καθώς «Η Κόρη της Σελήνης» , στην 4η έκδοση, σε Ελληνικά εκδόσεις Οσελότος.

Σε ελληνικά - Αγγλικά από τις εκδόσεις Βιβλιοαναζητησεις σε εβοοκ.


Το έργο της έχει συμπεριληφθεί στην Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση,τόμος 27, σελ. 300. Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, για τη βιβλιοθήκη Μαθητή και Δασκάλου. Τα νέα της βιβλία, «Η Νεραιδοαμαζόνα η Μυρτιά» αφιερωμένο στην Μυρτώ με αναπηρία, και «Λευκάδιος Χέρν, Μύθοι και Ιστορίες της Άπω Ανατολής», εικονογραφημένο από την Ζωγράφο τεχνικής Sumi-e Ντίνα Αναστασιάδου, κυκλοφορούν το 2019. Έχουν μεταφράσθει σε γλώσσα Braille και κυκλοφορούν δωρεάν.


Πρόσφατα εξεδόθη ακόμη ένα ε βοοκ από τις εκδόσεις Αναζητήσεις, ο γίγαντας Κρακατούας. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ποιητικές ανθολογίες. Επικοινωνία με την συγγραφέα: eviepara@yahoo.fr Eva Petropoulou Lianoy writer. Facebook Η Εύα είναι μέλος του «Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης» και των «Κορινθίων Συγγραφέων. Mέλος της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά. Μέλος της Διεθνής Εταιρειας λογοτεχνών κ Καλλιτεχνών. (Δ ΕΕΛ.)